Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, і як наслідок успішності у навчанні є повноцінне харчування. Саме тому адміністрацією закладу приділяється велика увага даному питанню.

/Files/images/22108.JPG

/Files/images/22102.JPG/Files/images/22103.JPG/Files/images/22104.JPG/Files/images/22100.JPG/Files/images/22105.JPG/Files/images/22106.JPG/Files/images/22107.JPG/Files/images/22109.JPG/Files/images/22110.JPG/Files/images/22111.JPG/Files/images/22112.JPG/Files/images/22113.JPG/Files/images/22114.JPG/Files/images/22115.JPG/Files/images/22116.JPG

Забезпечується дотримання санітарно-гігієнічних вимог згідно ст. 17 Закону України «Про забезпечення санепідемблагополуччя».

Неухильно виконується робота по запобіганню спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Регулярно проводиться профілактика йодної недостатності серед дітей шляхом вживання в їжу йодованої солі.

У закладі встановлено доцільний режим харчування, наявні меню-вивіски (про денне меню), графіки видачі їжі, добові проби, призначені відповідальні особи за організацію харчування, ведеться контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

Наявні картотеки страв, орієнтовні двотижневі, сезоні меню, затверджені СЕС, щоденні меню-розкладки, котрі відповідають картотекам страв. В ЗДО організоване трьохразове харчування.


Відповідно до вимог організовано питний режим.

Питання харчування дітей, всі його аспекти тримаються під постійним контролем завідуючим, старшою медичною сестрою, завгоспом.

Ведеться медичний контроль за технологією приготування страв, про що робляться відповідні записи.

В закладі проводиться відповідна робота з набуття культурно-гігієнічних навичок під час вживання їжі (користування столовими приборами, чергування у групі, сервірування столів і прибирання використаного посуду). Належна увага приділяється культурі прийому їжі.

Під постійним контролем видача їжі з кухні та отримання її помічниками вихователів. Графік роздачі їжі розміщено на вході до харчоблоку. Ведеться контроль наявності сертифікатів на продукти, які завозяться.

Питання організації харчування в ЗДО виносяться на розгляд засідань ради по харчуванню, виробничих нарад та загальносадові батьківські конференції.

Нормативно-правове та методичне забезпечення організації харчування у ЗДО

Постанова Кабінету Міністрів України від 21.05.1992 № 258 "Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" Закачати...
Спільний наказ Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах" Закачати...
Наказ МОНУ від 26.02.2013 №202/165 " Про затвердження Змін до Інструкції харчування дітей у дошкільних навчальних закладах"Закачати...
Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 "Про затвердження Державних санітарних норм та правил "Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини" Закачати...

Нормативно-методичні рекомендації для організації харчування

П О С Т А Н О В А Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. N 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах"Закачати...
Наказ Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 N 242/329 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах"Закачати...
Методичні рекомендації щодо дотримання санітарних вимог під час організації харчування на підприємствах громадського харчуванняЗакачати...
ПРАВИЛА особистої гігієни працівників харчоблоку їдальніЗакачати...
ПРАВИЛА приготування дезинфікуючих розчинів для харчоблоку та туалетівЗакачати...
ПРАВИЛА прибирання внутрішніх туалетівЗакачати...
Кiлькiсть переглядiв: 1170